10 tysięcy porcji karpia, kapusta z grochem i pieczywo – taka niespodzianka czeka na mieszkańców Krakowa. Wraz z Bartłomiejem Szczoczarzem – właścicielem gospodarstwa rybackiego Dolina Będkowska, przygotowaliśmy bezpłatny przedświąteczny poczęstunek. Pierwszy poczęstunek odbył się w poniedziałek, 7 grudnia przed Nowohuckim Centrum Kultury.
Smażony karp w chrupiącej skórce to jedno z ulubionych dań wigilijnych. Ryby pochodzą z ekologicznych stawów z Doliny Będkowskiej. Do Krakowa przyjadą już usmażone i gotowe do zjedzenia. Mamy nadzieję, że będą smakować! Karpie można będzie wziąć do domu – prosimy o przyniesienie swojego pojemnika.
Przyjdź w maseczce, zachowaj bezpieczny odstęp i częstuj się!
Pierwszy poczęstunek odbył się w poniedziałek, 7 grudnia przed Nowohuckim Centrum Kultury.
Kolejne poczęstunki (od godz. 16.00 do 19.00):
- 9 grudnia – Centrum Kongresowe ICE Kraków
- 11 grudnia – plac Wolnica
- 14 grudnia – Planty przy Barbakanie
- 16 grudnia – parking obok banku przy pętli tramwajowej na Kurdwanowie
- 18 grudnia – okolice Błoń