Na cześć smoka powstały specjalne lody – na początku maja odbył się plebiscyt zorganizowany przez sieć lodziarni Good Lood i Miasto Kraków, podczas którego turyści i mieszkańcy mogli zgłaszać propozycje smoczych smaków. Zwycięską malinowo-miętową recepturę poznaliśmy 27 maja. Smoczych lodów można skosztować tylko dwa razy w tym sezonie – dziś, 5 czerwca podczas Dnia Otwartego Magistratu (w namiocie na placu Wszystkich Świętych i wybranych loodspotach) oraz 14 sierpnia na krakowskich Błoniach podczas smoczych urodzin.
Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych.
Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia.
Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Akceptuj Czytaj więcej Privacy & Cookies Policy